Basis recept glutenvrij brood

Basis recept glutenvrij brood

Basisrecept Glutenvrij brood:

 

Ingrediënten:

450 gram glutenvrij meel

(of meerder meelsoorten totaal 450 gram)

1 theelepel baking soda

1 theelepel wijnsteenbakpoeder

1 1/2  eetlepel psylium vezels

1 theelepel zout

1 los geklopt ei

200 ml water

1 zakje droge gist

50 gram olijfolie

150 gram plantaardige melk

  • D
  • Doe alle meel in een kom
  • Doe daarna de zout, baking soda, psyllium vezels, wijnsteenbakpoeder er bij en meng het door elkaar
  • los de gist op in 200 ml lauw water
  • Doe een ei in een grote kom en kluts het ei
  • Voeg 150 ml plantaardige melk, olijfolie en de gist bij het ei en roer het geheel door elkaar.
  • Voeg dan alles bij de meel en meng alles goed door elkaar.
  • Maak een schone theedoek vochtig en leg deze over de kom met deeg heen.
  • Laat het deeg 40 minuten rijzen op een warme plek in huis (bijvoorbeeld in de vensterbank)
  • Bak het brood 45 minuten op 200 graden.

tip: Natuurlijk kun je ook nog bij dit basisrecept zaden en pitten toevoegen.

Laat een reactie achter

17 − vier =