Kip op een groentebedje

Kip op een groentebedje

geplaatst in: alle recepten, Diner, Lunch | 0

 

Vaak ontstaan de lekkerste recepten als je weinig tijd hebt of eigenlijk geen zin in koken.

Zo ook vandaag. En laat dat nou net een smulrecept te zijn geworden, wat super in de smaak viel bij man en kids.

En dan ook nog eens glutenvrij – melkvrij – ei vrij – noten vrij !

 

Kip op een groentebedje voor 4 personen:

 

Ingrediënten:

zakje sla melange

400 gram kippendijfilet

2 teentjes knoflook

2 uien

5 winterpenen

1 courget

 

Marinade:

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel glutenvrije Soyasaus

1 theelepel provinciale kruiden

 

Dressing:

2 eetlepels mayonaise

2 eetlepels kokosmelk

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel provinciale kruiden

 

Optie: Glutenvrij broodje erbij serveren.

 

  • Snij de kippendij filet in stukjes
  • Maak de marinade en laat de kippendij filet minimaal 15 minuten in trekken.
  • Schil de ui, de knoflook teentjes, wortel  en snij deze in grote stukken en maal het geheel klein  in de keukenmachine.
  • Was de courget en snij deze in grote stukken en maal de courget klein in de keukenmachine.
  • Bak de kippendij filet in een koekenpan bruin.
  • Bak in een wok de ui met knoflook in een beetje olijfolie.
  • Als de ui glazig is voeg je de winterpeen en courget in de wok. En bak het geheel gaar in een paar minuten.
  • Maak de dressing in een kom.
  • Leg op je bord een bedje van sla, doe daar boven op de groente en als laatst wat kippendijstukjes met als topping de dressing.

 

Laat een reactie achter

6 + 17 =