Lunchtrommels en muffins

Lunchtrommels en muffins

 

Vandaag was het dan zover… de kids gingen weer naar school. Een prachtig jaar staat hen alle weer toe te lachen. Het lijkt wel een soort van oud en nieuw. Eerst leefde we toe naar de vakantie, toen weer tot we op vakantie gingen en nu hebben we toegeleefd naar deze eerste schooldag.

Schoolspullen werden gekocht, gympjes voor de gymlessen gepast (natuurlijk te klein… de voeten hebben een flinke groeispurt gehad in de vakantie) en de schoolboeken voor het nieuwe jaar gekaft.

Vandaag was het dan echt zover. Vroeg opstaan om de broodtrommeltjes te vullen, de haren te kammen en onze puber te motiveren om zijn bed uit te komen.

Aangezien het lesrooster van de basisschool dit jaar eerder start, was de ochtend planning een behoorlijke uitdaging. Eenmaal weer thuis overviel me een oase van rust in huis. Heerlijk weer na ruim 6 weken gekwebbel om me heen. Tijd om even rustig een kop thee te drinken en mezelf te verwennen met een heerlijke Home Made muffin (glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij, notenvrij).

Even een momentje genieten van de heerlijke muffin.

Echter bleek deze muffin multifunctioneel te zijn … want hij bleek ideaal te zijn als verantwoord tussendoortje voor hongerige kinderen na een lange (eerste) schooldag.

 

Recept: 10 muffins

 

125 gram glutenvrije havermout

1 rijpe banaan

2 eieren

125 ml plantaardige melk

1 1/2 eetlepel lijnzaad

1 appel zonder schil

1 theelepel kaneel

1 theelepel baking soda

1 eetlepel appel cider azijn

snuf zout

evt 2 eetlepels rozijnen, cranberries of noten

 

Verwarm de oven op 175 graden

Schil de appel en snij deze in stukjes

Weeg alle ingrediënten af, voeg de glutenvrije havermout, banaan, eieren, plantaardige melk, lijnzaad, kaneel, zout, baking soda en appel cider azijn in de keukenmachine.

Maal het geheel tot een pap.

Voeg de appel en evt rozijnen, cranberries en/of noten toe aan het beslag en schep dit er door.

Doe beslag in de muffinvormpjes en bak de muffin 30 minuten in de oven op 175 graden.

Je kunt de muffins laten afkoelen en invriezen. Heerlijk voor mee naar school of de sportclub of als verwen momentje voor jezelf.

 

 

 

Laat een reactie achter

twee × een =